Minun polkuni

Kun mietin omaa polkuani tähän saakka, päällimmäisenä tunnen syvää kiitollisuutta ja samalla suurta ihmetystä, miten polkuni jokaisella askeleella onkin ollut niin valtava merkitys juuri tähän hetkeen. Nyt tämän ymmärrän – jokainen askel ja jokainen mutka ovat kouluttaneet, johdattaneet ja valmistaneet minua hitaasti, varmasti ja noyrästi muiden auttamisen tielle. 

 

Ymmärrän nyt, että ensin minun tuli perehtyä kauppatieteisiin ja kaupalliseen alaan usean vuosikymmenen ajan, jotta opin, näin ja koin – hyvää ja huonoa. Tämä johdatti minut yllättäen energiahoitoihin, jotka avasivat ovet johonkin hyvin ihmeelliseen maailmaan. Ja kun löysin lisää luonnollisesti terveyttä tukevia menetelmiä, joissa ihminen ymmärretään kokonaisuutena, olin perillä. Löysin elämää rakentavat ja kannattelevat perusasiat. Oivalsin niiden valtavan merkityksen terveytemme perustan kannalta. Ja hienouden, jota voin vain hämmästellä edelleen päivästä toiseen.

 

Mutta miten löysin nämä terveyttä ja tasapainoa tuovat menetelmät?

 

Kun kerroin, että työuupumus oli käänteentekevä asia elämässäni, tarkoitti se käytännössä sitä, että tuolloin ”normaalien” hoitomenetelmien lisäksi lähdin etsimään tilanteeseeni jotain muuta ratkaisua. Oikeastaan en tiennyt tuolloin itsekään miksi ja mitä, mutta päällimmäisenä halusin kuitenkin löytää apua stressiin, unettomuuteen ja pelkoihin eli nimenomaan henkisen hyvinvoinnin rakentamiseen.                                                                                                                                                                 

Uteliaana ja kokeilunhaluisena tutustuin moniin erilaisiin kehon ja mielen hyvinvointia edistäviin hoitoihin, joita oli esimerkiksi Astangajooga, vyöhyketerapia, henkinen akupunktio, kiinalainen akupunktio, mindfulness, Pranic Healing, Access Concsiusness,  Ayurveda jne.  Jokin siemen tuolloin kylvettiin, koska tuo maailma alkoi vetää magneetin tavoin puoleensa niin, että muutaman vuoden päästä löysin itseni Reiki-kurssilta.                                                                                                                                                                                                                                         

Tämä oli siihen mennessä koetuista kiehtovin asia, joka avasi minulle oven johonkin todella ihmeelliseen maailmaan. Tämän jälkeen minut johdatettiin uuteen hoitoon, suomalaisten kehittämään menetelmään, Body Mind Energy Balancing Methodiin, joka on myös yksi energiahoitomuoto. Hain apua tästä hoidosta työuupumukseen sillä seurauksella, että kehoni syvissä lihaksissa ollut krooninen stressi alkoi vähitellen purkautua. Hoidossa vuosien ja vuosikymmenien saatossa alitajuntaani työntäneitä ”stressipalloja” alkoi pompsahdella pintaan vapauttaen kehoni virheasennoista ja fyysistä kivuista kuin myös henkisestä kuormasta.                                                                                                                                                                                 

Muistan edelleen niin elävästi ne tuntemukset hoidon jälkeen, kun todella pohdin, että tällaiseltako kaikista muista ihmisistä tuntuu – joka päivä joka hetki? Siis niin mielettömän vapautuneelta, seesteiseltä, selkeältä ja henkisesti vahvalta! Hoitojen myötä yöni muuttui rauhallisiksi ja aamuyön heräilyt ja valvomiset jäivät historiaan, mikä vaikutti oleellisesti päivän energiatasoon. Ja toipuminen pääsi kunnolla vauhtiin.                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Sitten sain toisen ”herätyksen”, kun ymmärsin, että tätä hoitomuotoa voin itse lähteä opiskelemaan. Olin kokeillut BodyMind Energy Balancing Method -hoitoa ensimmäisen kerran Minä olen -messuilla. Asiat etenivät niin vauhdilla, että jo seuraavana vuonna olinkin itse näillä samoilla messuilla antamassa muille hoitoa! Nyt olen tällä tiellä: annan hoitoja, ja mikä parasta jokainen hoitokerta ohjaa ja opettaa aina vaan lisää. 

Vähitellen aloin myös kiinnittämään entistä enemmän huomiota ravintoon. Vaikka olin tarjoillut soluilleni aina lapsuudesta lähtien itse valmistettua, terveellistä kotiruokaa, joka sisälsi varsin usein kalaa (monesti itse pyydystettyä), metsästä poimimiamme marjoja ja sieniä, suolta kerättyjä lakkoja ja karpaloita (jopa helmikuussa!), omassa maassa kasvatettuja perunoita, vihanneksia ja juureksia, niin en vaan voinut hyvin. Tämä kaikki ajoittui ruuhkavuosiin ja aikaan ennen vakavaa työuupumusta. Väsymys, energian puute, vetämättömyys, ärtyneisyys, masennus ja sitten unettomuus eivät valitettavasti olleet ainoastaan vierainani, vaan pikemminkin asettuivat asumaan kehooni ikävinä ”alivuokralaisina”, joista minulle ei ollut tuon taivaallista hyötyä. Ja mitäs silloin tein?

Ainoana oljenkortena minusta tuli asuinpaikkani luontaistuotekauppojen kanta-asiakas. Ostin yhtä tuotetta yhteen, toista toiseen vaivaan. Kokeilin uusia tuotteita odottaen tuloksia kuin myös aina odottaen sitä seuraavaa tarjouslehtistä, josta voisin lukea taas jostain ”ihmetuotteesta” ja niin pillerisoppa oli valmis. Sillä seurauksella, että en huomannut olotilassani juurikaan muutosta parempaan tai ainakaan mitään pysyvämpää.

Näin jälkeenpäin ajatellen oikeastaan ihan kauhistuttaa! Mitä nämä kaikki tuotteet ovat mahdollisesti saaneet aikaan elimistössäni ja miten ne ovat reagoineet keskenään? Olenko onnistunut hankkimaan tällä kaikella itselleni jotain fataalimpaa, josta en vielä edes tiedä, vaan se muhii kehossani odottaen paljastumistaan? Vaikka tuolloin oman hyvinvoinnin parantamisessa käänteentekevä oli BodyMind Energy Balancing Method -hoito, mitäs sitten tapahtuikaan?

Olin viittä vaille valmis energiahoitaja, kun työpaikallani tapahtui ajan henkeen kuuluva organisaatiomuutos. Kyseessä oli sama arvostettu kansainvälinen yritys, jossa olin sairastunut vakavaan työuupumukseen. Muutosten johdosta olisin saanut jäädä, mutta olisin myös saanut ”mukavasti” lisää tehtäviä ja vastuita, kun niitä henkilöresusseja vähennettiin. Koin tuolloin itseni nurkkaan ahdistetulta ja mietin, haluanko todellakin toisen kerran vajota syvään uupumustilaan, kun juuri valonpilkahdusta oli näkyvissä. En halunnut, joten hyppäsin omasta tahdostani tästä oravanpyörästä pois – ja päätin perustaa oman yrityksen. Tuossa vaiheessa päällimmäisenä koin suurta helpotusta, ja näin edessäni valtavan vapauden! Näin jälkeenpäin useat ovat sanoneet ratkaisuni olleen rohkea. Päätöstäni helpotti loppusuoralla olevat energiahoitajan opinnot, joten luottamus itseeni ja siipieni kantavuuteen oli vahva. Kyllähän minä ”kympin” tyttönä osaan ja onnistun!

Onneksi en tiennyt tuolloin, mitä yksinyrittäjyys todella merkitsee sen kuuluisan vapauden lisäksi. Vasta nyt kohta kolmen vuoden kuluttua palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Usko omaan osaamiseen ja vahva auttamisen halu ovat kantavia ja kasvavia voimia, mutta noyränä nojaan entistä enemmän myös jatkuvaan uuden oppimiseen – joka ikinen päivä.

Mennään hetkeksi tuohon yrittäjyyden alkuun. Nimittäin kun olin siirtynyt hyvinvointialalle, aloin voimaan entistä huonommin! Luit valitettavasti oikein. Reilun vuoden sinnittelin, sitten menin testauttamaan arvojani, ja mitä sieltä paljastuikaan: lähes kaikki vitamiinit (B, C, D, E), kivennäisaineet, kalsium, Q10 arvot jne. jne. olivat surkeat. Lisäksi minulla oli kehossani runsaasti torjunta-ainejäämiä, raskasmetalleja sekä ihoon liittyvät arvot kaikkinensa olivat kaukana normaaleista vaihtelurajoista. Yhteenvetoraportti osoitti fyysisen perustasoni olevan heikko. Siis mitä! Oli aika vaikea uskoa tätä, koska terveys, hyvä ravinto ja liikunta olivat oikeasti kuuluneet saumattomana osana elämääni ja ajatusmaailmaani aina ja nyt entistä enemmän energiahoidon myötä. 

Tuossa vaiheessa laiminlöin siis oman hoitamiseni. Puskin eteenpäin yrityksen kehittämisen kanssa, mikä vei valtavasti henkisiä ja fyysisiä voimavaroja kuin myös kaiken liikenevän ajan – sillä yksinhän se yksinyrittäjä yrittää! Yksinyrittäjän vapaus tarkoitti puurtamista, asioiden selvittämistä, uusien omaksumista, oppimista – yksin ja tauotta. Ruusunpunaiset kuvitelmat yrittäjyyden ihanuudesta murenivat tomuksi. Ja niinpä itsestään huolehtiminen muuttui toissijaiseksi, mikä heijastui tietysti ikävällä tavalla koko perheeseen.  

Kuten aikaisemmin kerroin hyvinvointi ja terveellisyys ovat kuuluneet aina oleellisesti elämääni. Mutta ehkä jo huomasit, että tekemässäni testissä ei ollut tietoa omega-3 arvosta tai omega-6/3 suhteesta. Ja nämä olisivat olleet ne kaikkein tärkeimmät arvot tässä vaiheessa, jotta tilannettani olisi pystynyt arvioimaan kokonaisvaltaisesti. Mitä sitten tapahtui? No, testi johdatti minut jälleen luontaistuotekauppaan ja ostin kasan erilaisia ravintolisiä eri valmistajilta. Ups! Hyvä asia oli se, että tuolloin aloin käyttämään yhtä kauppiaan suosittelemaa omega-3 valmistetta, vaikka tätä tulosta testi ei sisältänytkään. Tätä vaihetta kesti vajaan vuoden, kunnes minulle tarjoutui mahdollisuus testata verestäni tuo puuttuva rasavahappotasapaino. Oletin arvon olevan priimaa, käytinhän hyvää ja hyvänhintaista omega-3 öljyvalmistetta. Toisin kävi. Arvoni olivat auttamattomasti pielessä. 

Miksi käyttämäni omega-3 valmiste ei sitten toiminut? Nyt ymmärrän senkin. Se johtuu siitä, että siinä ei ollut mukana herkästi pilaantuvan omega-3:n suoja-aineita, polyfenoleja. Joten vaikka omega-3 lähde tuotteessa olikin varsin hyvä ja se pysyi hyvänä itse pullossa, niin kehooni tullesssaan se ei ehtinyt imeytyä soluihini, koska se alkoi pilaantua. Älykäs kehomme kun ei ota vastaan mitään pilaantunutta. Näin tuotteen teho jäi vajavaiseksi. 

Tämä rasvahappotasapainotesti avasi silmäni konkreettisesti ravinnon ja rasvahappotasapainon merkitykseen terveytemme rakentamisessa. Miksi en tiennyt tästä aikaisemmin? Niinpä. Sekin on selvinnyt nyt. Vaikka meillä tiede tietää tämän, tieteen äänen on vaimentanut tähän saakka lääketeollisuus ja elintarviketeollisuus omien intressiensä vuoksi ja meidän terveytemme kustannuksella! Sanat eivät oikeasti riitä tässä vaiheessa kertomaan tähän liittyviä tunteitani ja ehkä hyvä niin, kirjoittaisin varmasti jotain kovin sopimatonta. Sen sijaan tulen avaamaan tätä myöhemmissä artikkeleissani lisää – tieteen ja tutkimusten näkökulmasta. 

Tällä tavoin energiahoito ja ravinto tulivat osaksi elämääni ja yritykseni kahdeksi palveluksi. Kolmanteen palveluun, edistykselliseen fysikaaliseen verisuoniterapiaan, tutustuin yritykseni ensimmäisten kuukausien aikana. En luonnollisesti ollut koskaan kuullutkaan moisesta terapiasta tai saatikka, mihin sillä vaikutetaan ja miksi. Mitä enemmän perehdyin asiaan, sitä vakuuttuneempi olin. Erityisesti sen tarpeellisuudesta ihan jokaiselle, joka haluaa pysyä terveenä, ehkäistä kroonisia sairauksia tai sille, joka hakee tukihoitomuotoja erilaisiin sairauksiin. Jälleen kerran ollaan täysin terveyden rakentamisen perusasioiden äärellä, jonka suuremman merkityksen itsekin ymmärsin vasta vajaa vuosi sitten kaikkien palasten loksahdellessa paikoilleen.

Näin palaset ovat loksahdelleet paikoilleen ja palvelukonseptini on valmis. Kaikessa yksinkertaisuudessaan: huolehditaan solujen toimivuudesta, huolehditaan aineiden kuljetuksesta soluihin ja soluista pois sekä vapautetaan kehostamme krooninen stressi, jotta energia pääsee virtaamaan luonnollisesti. Näin huolehdimme terveytemme ja tasapainomme kivijaloista. Tämän kaiken olen nyt oivaltanut! Kuin myös miksi ja miten minun on pitänyt kulkea oma polkuni mutkineen. Ja ennen kaikkea tämän: kun terveyden ja tasapainon saavuttaminen ei vaadi meiltä paljon ponnistuksia, miksi ihmeessä me kaikki emme ottaisi näitä pieniä askeleita?

Vaikka meistä jokainen huolehtii itsestään parhaalla tietämällään tavalla, välttämättä me emme vain tosiaan tiedä, mikä meille olisi parasta. Miten keho saadaan toimimaan, kuten sen kuuluu. Siinä minä voin auttaa. 

Näin minut johdatettiin auttamisen tielle – koska elämästä pitää voida nauttia!                                                 

Lämmöllä,                                                                                                                                                                            Leena

 

Jätä kommentti