Vierailijakynä: Miten löysin energiahoidon?

Minun tapauksessani isosisko seurasi jalanjäljissä nuorempaansa eli lähdin Leena-siskoni seuraksi ”Minä olen” -messuille Finlandia-taloon. Siellä hän ohjasi minut Suomen Energiahoitajien ”vastaanotolle”, koskapa halusi kokeilla heitä erään näkemänsä tv-ohjelman perusteella. Kumpikin saimme parikymmen minuuttisen ilmaishoidon, mutta minua neuvottiin varaamaan aika, sillä lonkkani tarvitsisi lisäkäsittelyä. No, en yllättynyt, sillä onhan jalkani muistuttanut olemassaolostaan vaihtelevalla kivulla reilun vuosikymmenen.

Niinpä kolmen kuukauden kuluttua seisoin Kalasataman metroasemalla yrittäen päättää, kummassa suunnassa Capellan Puistotie mahtaisi sijaita. Pysäytin pitkänhuiskean naisen, joka iloiseksi yllätyksekseni oli myös menossa juuri samaan hoitopaikkaan! Lisää hämmästelyä sain kuunnellessani – samalla kun yritin pysyä samassa kävelyvauhdissa mukana – hänen sairauskertomustaansa. Nimittäin mennessään ensimmäistä kertaa hoitoon hänellä oli ollut niin paljon kipuja kropassa, että painettuaan ovisummeria oli ennättänyt sanoa siihen vain nimensä, minkä jälkeen oli ollut pakko laskeutua makuulle kivetykselle! Toki Petri-hoitaja älysi tulla hakemaan hänet ja onnistui taluttamaan sisätilohin. Nyt hoitosuhdetta oli jatkunut jo monta kuukautta, mutta varmasti se oli tehonnut, sillä koko matkan olin saanut laittaa lisää pökköä pesääni.

Hurautimme hissillä ylimpään kerrokseen, jossa henkäisin ensi sanoikseni pöydän takana seisovalle Petrille, että tulin tänne suojelusenkelin kanssa. Nimittäin ilman Merjan apua en olisi ikimaailmassa löytänyt rakennusmyllerryksessä olevan alueen keskeltä oikeaa kerrostaloa, kun kartassa ei ollut vielä edes kaikkia katujakaan! (Nykyään vastaanotto sijaitsee Etu-Töölössä.)

Mutta nyt oli hyvä hetki rauhoittua ja vain nauttia hoidosta Miian huoneessa, jossa taustalla soi vaimeasti vieno musiikki. Tosin ihan heti en päässyt pötkölleni, vaan minun piti seisoa suorassa ainakin varttitunnin, jona aikana Miia seisoi takanani tehden erilaisia käsiliikkeitä ilmassa. Mitään erikoista en tuntenut, vaikka kerran pääni alkoi tutista, jolloin sain kuulla sen liittyvän stressin poistumiseen. Niinpä jatkoin tuijotteluaikkunasta, josta aukeni näkymäVanhankaupunginlahdelle – vesi onkin aina ollut minulle elähdyttävä elementti!

Sitten oli aika asettua selinmakuulle, jolloin yritin vapautua entisestään, sillä Miian mukaan hoito tehoaa sitä paremmin, mitä rennompi olen. Makasin enimmäkseen silmät kiinni, mutta yhdessä vaiheessa Miia tarttui nilkkoihini ja kertoi toisen jalan olevan reilun sentin lyhyempi. Tämän tiesin jo ennestään, koska olinhan ennättänyt yli viisikymppiseksi käydä muidenkin käsittelyssä. Mitenkään synnynnäinen vaiva ei ole, vaan useimmille meistä tulee kaikennäköisiä virheasentoja, minkä seurauksena paikat menevät vinoon ja tulee kolotuksia.

Sessioni jatkui vielä vatsallaan ja kerran sain kuulla kehossa olevista energiatukoksista, mutta siitäkään en hämmästynyt. Tuskin löytyy ihmistä, jossa kaikki virtaisi kuin Strömsössä ja tällainenkin ongelma varmasti vain lisääntyy iän myötä. Jollei nyt sitten ole niin henkistynyt, että on päässyt tunnelukoista eroon eli ehkäpä vaikka Äiti-Amman mainitakseni.

Tämän hoidon aikana minun ei tullut ikävä edes omaa äitiäni, vaan päinvastoin olo oli oikein seesteinen. Istahdin vielä vähäksi aikaa juttelemaan samaan tuoliin, jossa tunti ja vartti sitten olin purkanut terveyden tilaani lyhyesti alkuhaastattelun aikana. Sain vielä hoito-ohjeita mukaani eli mitään kovin rankkaa en saisi suorittaa pariin päivään, jotteivät stressihormonit alkaisi aktivoimaan kehoa. No, sellaisesta ei olisi pelkoa minään muunakaan päivänä ja vettäkin lupasin juoda tavallista enemmän.

Maksoin vielä tiskillä (98 euroa) ja huomasin Merjan jo odottelevan oven suussa kuten olin pyytänyt häntä tekemään. Olin näet varma, etten selviäisi yksin meroasemalle, sillä sen verran monta käännöstä olimme tulomatkalla tehneet. Harppasin hissiin, jossa sain kuulla jotain hyvin piristävää: jalkani olivat kuulemma nyt ihan erilaiset. Siis heti ensi askeleistani Merja oli huomannut, miten vaivattomaksi kävelyni oli muuttunut! Nyt tajusin itsekin, että oikean lonkan kipu oli todellakin poissa – mikä ihana tunne! Jäin pois Hakaniemessä ja odottaessani bussia Maunulaan tunsin oloni niin energiseksi, että mieli teki pomppia ilmaan – jätin tämän kuitenkin väliin, sillä juuri kun olin saanut fysiikkani kuntoon, en halunnut jonkun alkavan nyt epäillä psyykkistä terveyttäni!

Mitä energiahoito on?

Artikkelin alkuosassa kerroin ensi kosketuksestani energiahoitoon ja käynnistäni Suomen Energiahoitajan luona. Koskapa saamani apu oli niin konkreettista, halusin uteliaisuuttani selvittää tapahtumaa tarkemmin. Energiahoidoksihan lasketaan esim. reiki, healing ja Rosen-terpia, joita kaikkia olin joskus aikoinaan kokeillut. Myös akupunktio oli tuttu, ja erään määritelmän mukaan nyt saamani hoito (virallisesti BodyMind Energy Balanching Method) on vähän kuin akupunktio ilman neuloja; eli mikäpäs sen hauskempaa!

Ihminenhän on terve niin kauan kuin energia pääsee virtaamaan vapaasti kehossa. Mutta koska olemme inhimillisiä olentoja, tämä kierto voi tukkeutua traumojen, huonojen elintapojen, kuona-aineiden kertymisen tai vaikka onnettomuuksien seurauksena. Sitten tämä tukos, jota voi kutsua energiavajeeksi, alkaa oireilla eli sairastumme. Tavallaan kaikki sairaudet voidaan johtaa johonkin energeettiseen tukokseen ja kun tämä häiriö löydetään ja saadaan pois, paranemme.

Lähes kaikki krooniset ongelmat johtuvat osaksi tai kokonaan kehon kroonisesta stressitilasta. Energiahoito perustuu suureksi osaksi tämän fysiologisen stressin vapauttamiseen autonomisesta hermostosta. Siis hoidettavan ei tarvitse uskoa paranemiseen, koska hoito vaikuttaa suoraan tähän autonomiseen hermostooon eli siihen osaan, joka pitää yllä mm. sydämen sykettä ja ruoansulatusta. Hoitovaikutus ei näin ollen perustu myöskään plaseboon tai suggestioon eli ei ole mitään ns. uskomushoitoa. Eikä skeptikonkaan epäily vaikuta hoidon toimivuuteen, koska se toimii tasolla, jonne tietoisella mielellä ei ole pääsyä. Yhtenä todisteena tästä on se, että hoito tehoaa myös eläimiin ja jopa kasveihin, mistä löytyy tieteellistä näyttöä.

Suomalainen fyysikko, reikihoitaja Johanna Blomqvist kertoo kirjoittamassaan ”Kvanttifysiikasta energiahoitoihin” -teoksessa tekemistään erilaisista kokeista. Esimerkiksi kuinka hän sai krassin siemenet kasvamaan nopeammin energisoimalla kasteluveden, jolloin verrokkipurkin siemenet itivät hitaammin (nähtävissä kuvissa).  Tärkeimpänä omakohtaisena kokemuksenaan hän pitää tapausta Melli-koirasta, jonka jalassa olleen kasvaimen sai paranemaan antamalla lähi- ja kaukohoitoa kolmen kuukauden ajan.

Monessa maassa puhutaan integraalilääketieteestä, jossa lääketiede ja täydentävät hoidot yhdistyvät. Esimerkiksi Saksassa ja Sveitsissä julkinen hallinto tukee energiahoitoja ja USA:ssa energiahoidot ovat laajalti käytössä sairaaloissa. Siellä niitä pidetään hyvänä apuna mm. kivun lievityksessä (kuten syöpäsairauksien sivuoireiden) ja leikkauksista toipumisen nopeuttamisessa.

Myös Slovenia on edelläkävijämaa, jonne Suomen Energiahoitajat tekivät opintomatkan v. 2018. Siellä nyt jo yli 70-vuotias Zdenko Domancic tiiminsä kanssa antaa hyvin suosittuja hoitoja, joita valtio tukee. Zdenkosta kertovassa kirjassa (Domancic the healer – bioenergy treatment) kerrotaan, kuinka hän on onnistunut pelastamaan jopa kuolioon menneitä raajoja. Itse hän ei katso tekevänsä ihmeitä, vaan että ”tiede ei ymmärrä, mikä merkitys tunteilla on immuniteettijärjestelmään ja sitä kautta sairauksiin”. (Lisää hänestä voi lukea Energiaa!-lehdestä/2018.)

BodyMind Energy Balancing -metodissa hoitoa annetaan kolmella perustasolla. Fyysisien kehon hoidossa mitataan asentovirheitä ja korjataan niitä samalla esimerkkeinä selkä-, polvi- ja olkapäävaivat sekä lantion alue. Toinen eli Energiakehon hoito kohdistuu mm. stressin, jännitystilojen ja väsymyksen lieventämiseen sekä immuniteetin vahvistamiseen. Kolmannessa eli Tunnekehon hoidossa autetaan parantamaan negatiivisia muistoja, tunnetraumoja, riippuvuuksia, pelkoja jne. Näiden lisäksi on vielä Henkisen tason hoito, jossa pyritään hoitamaan erityisesti psyykkisiä ongelmia entistä tehokkaammin. Hoitoa annetaan sekä lähikontaktissa että kaukona, joista viimeksi mainitun on joskus todettu jopa tehokkaammaksi. Lisäksi nyt korona-aikana se on turvallinen ja kätevä tapa tulla hoidetuksi.

Alussa kertomani hoidon jälkeen kävelin kuin pumpulissa parisen viikkoa. Pysyvämmän tuloksen saamiseksi olisin joutunut käymään ainakin sen suositeltavan kolmen peräkkäisen kerran satsin, johon minulla ei silloin ollut varaa. Sittemmin olen saanut apua energiahoitaja-siskolta Leenalta, joka tekee energiahoitoja Lohjalla niin lähi- kuin kaukohoitoina.

Kertojana toimittaja Paula Kauppinen.

 

Jätä kommentti