Vahvista vastustuskykyäsi

Kun lähdin kirjoittamaan tätä artikkelia, pohdin hetken tuota sanaa vastustuskyky. Mitä kaikkea se oikeastaan voikaan tarkoittaa? Periaatteessa nimittäin kaikki mitä teemme tai ajattelemme vaikuttaa meidän vastustuskykyymme. Näin ollen meillä itsellämme on mitä suuremmassa määrin vastuu omasta vastustuskyvystämme ja mikä parasta, meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen mitä suuremmassa määrin!

Fyysinen ja psyykkinen vastustuskyky muodostavat yhdessä meidän kokonaisvastustuskykyymme. Aivan.  Keho ja mieli ymmärretään olevan nykyään jo yhteydessä toisiinsa eli ne vaikuttavat toinen toisiinsa. Me voimme sairastuttaa itsemme ihan yhtä lailla niin ajatuksilla ja tunteilla kuin ruoalla. Ja siksi me voimme myös pysyä terveenä myönteisillä, hyvää tekevillä ajatuksilla ja tunteilla sekä hyvällä, ravintorikkaalla ruoalla.

Tulen käsittelemään tätä ajatusten, mielen ja tunteiden voimaa vielä erikseen, mutta tässä lyhkäisyydessään, mistä siinä on kyse. Tunteet, ajatukset ja aistimukset ovat energian liikettä. Energia värähtelee, jolloin tunteetkin värähtelevät. Eri tunteet värähtelevät eri taajuuksilla: hyvät tunteet korkeammilla ja kielteiset matalimmilla.

On siis todellakin väliä, millaisia tunteesi ovat. Hyvät tunteet ovat hyödyllisiä keholle ja vaikuttavat myönteisesti elämääsi, terveyteesi ja ympäröiviin olosuhteisiin. Kielteiset tunteet ovat taasen vahingollisia keholle, elinolosuhteillesi kuin muille kanssaihmisille. Nämä voivat olla haudattuja ikäviä ja tukahdutettuja tunteita tai esimerkiksi traumoja, jotka olemme painaneet alitajuntaamme. Ja jos emme osaa päästää niistä irti, kehomme osoittaa merkkejä stressiperäisistä sairauksista, kehoomme tulee fyysisiä kipuja, vatsamme reistailee tai ärsyynnymme tai sanomme jotain, jota kadumme. Tästä kaikesta kerrotaan mm. Rhonda Byrnen Suurin salaisuus -kirjassa, jota suosittelen.

Eroon kehon stressitukoksista myös etähoidolla

Kehon ja mielen tasapainon saavuttamiseen ovat taasen Suomen Energiahoitajat kehittäneet ihanan BodyMind Energy Balancing Method -hoidon. Itse sain tästä hoidosta aikoinaan apua vakavaan työuupumukseen, mutta samalla tuli myös hoidettua ja kaivettua esiin vanhoja traumoja, jotka olivat ehtineet muhia alitajunnassani vuosikymmenet. Kun sain valtavasti apua tilanteeseeni, halusin lähteä opiskelemaan heidän koulutusohjelmansa tavoitteena auttaa muita vastaavissa tilanteissa. Nyt tätä energiahoitomuotoa annan niin etä- kuin lähihoitoina.

Nämä etähoidot tulivat vahvasti elämääni, kuinkas muutoin kuin omien kokemusteni kautta. Käyn säännöllisesti itse energiahoidossa ja kun korona-aikana lähihoidot eivät olleet mahdollisia, sain opiskelija kollegaltani hoitoa etänä. Ja vähitellen lähdin myös itse antamaan etähoitoja ensin lähipiirille ja sitten asiakkaille. Tästä kerron tarkemmin täällä. Mahdollisuuksia huolehtia itsestään ja vahvistaa itseään ja siten vastustuskykyään helposti, olet fyysisesti sitten missä päin maailmaa tahansa.

Fysikaalinen verisuoniterapia itsehoitoon

Fysikaalinen verisuoniterapia on myös mitä parhain itsehoitomenetelmä kotiin. Tätä terapiamuotoa on lähdetty kehittämään yli 20 vuotta sitten nimenomaan kroonisten sairauksien ennaltaehkäisyyn. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on terapia, jolla edistetään terveyttä ja vahvistetaan kokonaisvaltaisesti vastustuskykyä. Ja jos niitä sairauksia, kipuja, särkyjä tai vaikka unettomuutta on, terapia toimii kaikissa näissä asioissa tehokkaana tukihoitomuotona. Terapia edistää veren virtausta meidän pienimmissä verisuonissamme, jotka muodostavat peräti 74 % meidän koko verenkiertojärjestelmästämme. Näiden tehtävä taas on kuljettaa happi ja ravinteet soluillemme ja toisaalta aineenvaihduntatuotteet pois soluistamme. Tämän prosessin toimivuus on terveytemme perusedellytys. Toiseksi terapia jakaa veren kudosten tarpeen mukaisesti, jolloin ne pystyvät toimimaan optimaalisesti. Huikea innovaatio, joka on meidän jokaisen mahdollista saada kotiin ja näin edistää omaa terveyttä ja vahvistaa vastustuskykyä. Terapiasta voit lukea lisää täältä.

Mutta sitten kolmanneksi oman vastustuskyvyn kannalta erittäin tärkeää on, millaista ravintoa syöt ts. syötkö itsesi sairaaksi vai terveeksi. Aika raadollisesti sanottu, mutta näin voit valinnoillasi tehdä.

Olet varmasti kuullut, että meidän tulisi joka päivä syödä vähintään puoli kiloa tuoreita vihanneksia, kasviksia ja marjoja sekä hedelmiä pysyäksemme terveenä. Ravinnon köyhtyminen entisestään on johtanut jo siihen, että tuokaan määrä ei enää riitä. Tänään se on 800 g. Kuinka moni pystyy sitten tuohon? En pysty siihen itsekään, vaikka kovasti yritän ja huomioin ravinnon laadun nimenomaisesti arjen valinnoissa. Mutta helposti se ei onnistu. Siksi turvaudun ravintotehosteisiin ts. ravintoni tehostamiseen. Näin pystyn tarjoamaan soluilleni optimaalisesti ravintoa solujen suojaksi ja vastustuskyvyn vahvistamiseksi.

Ravintotehosteilla apua arkeen

Ravintotehosteita löytyy kaupan hyllyiltä laajakirjoisesti. Tutkimusten mukaan 90 % näistä valitettavasti ovat heikkolaatuisia ja vain 10 % hyviä. (Brian Clement: Supplements Exposed 2010). On olemassa muutama asia, joka kannattaa huomioida ravintotehosteita ostettaessa.

  • Kiinnitä ensiksi huomiota tuotteen raaka-aineen alkuperään. Sen tulee olla luontainen, ei Synteettiset tuotteet ovat nimensä mukaisesti keinotekoisesti laboratorioissa erilaisten kemiallisten reaktioiden avulla valmistettuja tuotteita. Tällaisia tuotteita ei siis sellaisenaan koskaan esiinny luonnossa. Keho kohteleekin näitä monesti kuten vierasaineita ja siksi niiden imeytyvyys on huono ja ne saattavat pikemminkin kerääntyä kehoon.
  • Kun tuotteen raaka-aineet ovat luonnollisista lähteistä, keho tunnistaa ne paremmin ja imeytyvyys solutasolle on tehokasta. Luonnollisista lähteistä olevissa ravintotehosteissa on myös kaikki vitamiiniperheen jäsenet laajakirjoisesti luonnon mukaisesti mukana, jolloin keho pystyy hyödyntämään ne parhaiten.
  • Varmista, että tuotteen raaka-aineet ovat elinvoimaisia. Kukan siemen voidaan valmistaa nykyään synteettisesti, mutta koskaan siitä ei kasva kukkaa, koska siitä puuttuu elinvoima. Me Suomessa saamme olla onnekkaita, koska meillä on jopa alueita, joissa äärimmäisissä kasvuolosuhteissa kasvaa maailman elinvoimaisimmat marjat ja kasvit. Suomen Lapissa kesällä on peräti 73 päivää jatkuvaa valoa, jolla on suuri merkitys mm. marjojen vitamiinien ja antioksidanttien muodostumiseen eli niiden elinvoimaisuuteen. Ja kun meillä edelleen 99 % metsistämme on luomua ja meillä edelleen on maailman puhtain ilma, voidaan sanoa, että Suomen luonnossa kasvaa maailman elinvoimaisimmat marjat ja yrtit. Näitä meidän jokaisen kannattaa hyödyntää laajamittaisesti.

.

  • Luontaisten, elinvoimaisten raaka-aineiden käsittelyssä tulee olla huolellinen. Tuotteiden valmistusmenetelmä voi joko tuhota tai säilyttää herkkien luontaisten raaka-aineiden vitamiinit ja antioksidantit. Kun tuotteessa on luontaisesti herkkiä raaka-aineita, niitä tulee käsitellä hellävaraisesti, jotta ravintoarvot myös säilyvät niissä. Jos ne käsitellään lämmön avulla, se tuhoaa esim. mustikan ravintoarvot jo 43 asteen lämpötilassa. Valmistusmenetelmä ei tule usein selville erilaisista tuotteista, vaan se tulee ihan oikeasti selvittää. Myös kotona esimerkiksi metsistä poimittujen marjojen käsittelyssä kannattaa huomioida tämä asia.

Mistä sitten voisi löytää ravintotehosteet, jotka täyttävät kaikki nuo kriteerit?

Kyllä, nämä löytyvät Suomesta! Jälleen kerran voimme olla ylpeitä suomalaisuudesta ja suomalaisesta osaamisesta. Suomalainen Arctic Nutrition on kehittänyt tuotteensa yhteistyössä Oulun yliopiston fysiologisen laitoksen tutkijoiden kanssa hyödyntäen meidän ihania elinvoimaisia raaka-aineita Suomen luonnosta täydentämään päivittäistä ravintoamme. Pakaste-kylmäkuivaus menetelmä ja erittäin hieno raaka-aineiden jauhatus takaavat ravintoaineiden elinvoimaisuuden ja raaka-aineiden optimaalisen hyödyntämisen aina pienen pienten mustikan siementen siemen öljyjä myöden! Aivan loistavaa!

Sen verran patriootti olen, että kun tällainen suomalainen vaihtoehto minulle tarjoiltiin ja tutustuin yritykseen ja tuotteisiin tarkemmin, olin täysin vakuuttunut heidän villiravintotuotteiden ylivoimaisuudesta. Niin hienoa suomalaista innovaatiota, joita haluan ehdottomasti käyttää oman terveyteni edistämiseen ja vastustuskyvyn vahvistamiseen. Hyvä me, hyvä Suomi!

Yhteenvetona oman terveyden edistäminen ja vastustuskyvyn vahvistaminen perustuu kolmeen asiaan, jotka saavutan seuraavasti:

  • varmistan energian vapaan virtaamiseen kehossa säännöllisellä energiahoidolla
  • varmistan veren virtauksen ja veren jakautumiseen kudosten tarpeiden mukaan fysikaalisella verisuoniterapialla, jolloin happi ja ravinto kulkeutuvat soluille ja aineenvaihduntatuotteet soluista pois optimaalisesti
  • varmistan, että solut saavat joka päivä tarvitsemansa ravintoaineet suomalaisen Arctic Nutritionin villiravinnon täydentämällä ruoalla

Tämä on se yhtälö, jolla jokainen voi vahvistaa vastustuskykyään hyvinkin helposti ja yksinkertaisesti. Näin rakennat ja vahvistat juuristoasi, jotta selviät vahvana ja elinvoimaisena elämäsi eri vaiheissa.  

Jätä kommentti