Lempeä laskeutuminen lomaan

Ota kesä vastaan rentoutuneena

Voihan ihana kesä! 

Kalenterin vaihtuessa kesäkuuhun tarkoittaa se monella myös lomaa tai vapaata normaalia enemmän – ansaittua irtiottoa arjesta. Mutta samalla monelle tämä aika saattaa tarkoittaa jopa vuoden kiireisintä aikaa, kun se ”maailma pitää saada valmiiksi” juuri ennen sitä siintävää lomaa. Tunnistan ja tunnustan. Kuin myös sen, että kiire, ahdistus ja stressi yleensä ovat vain vyöryneet hyökyaallon tavoin ylleni aina ennen lomaa. Ja sitten, kun se ensimmäinen lomapäivä koitti, olo oli kuin junan alle jäänyt. Meni hetki ennen kuin irtiotto työmoodista oikeasti onnistui, sydämen syke tasaantui, yöunet rauhoittui ja hengittäminen onnistui rauhallisesti. Ja siinä niitä ansaittuja lomapäiviä sitten meni ”hukkaan” itsensä rauhoittamiseen ja keräilyyn. Auts!

Keinoja stressinhallintaan

Näin ei välttämättä tarvitse olla. Jos on oikein fiksu, lomalle siirtymisen voisi aloittaa jo hyvissä ajoin vaikkapa kuukautta ennen. Tehdä niitä kuuluisia tehtävälistoja, mitkä asiat tulee hoitaa ennen lomaa ja mitkä voivat odottaa loman jälkeiseen aikaan. Helpottaa muuten huikeasti, kun kaikkea ei tarvitsekaan enää pitää muistissa. Toimii. Ja mikä tyydytyksen tunne valtaa mielen, kun ennen lomaa hoidettavia tehtäviä saa yksi kerrallaan yliviivata siitä listasta. Toimii todellakin!

Meditaatio ja luonto voiman lähteinä

Omaa autonomista hermostoaan voi auttaa myös päivittäisellä hetken hiljentymisellä, hengittämisellä ja rauhoittumisella. Kaikkein parasta se olisi tehdä luonnossa, vaikkapa juuri nyt mustarastaiden huikean kaunista laulua kuunnellessa ja puita halaillen. Päivän aloitus vaikka pienelläkin, kiitollisin mielin harjoitetulla meditoinnilla, on hyvä tapa vastaanottaa ja aloittaa uusi päivä.   

Paljon omassa voimassa pysymiseen pystyy siis tekemään itse. Ja Suomen kesä tarjoilee siihen vielä runsaasti lisäelementtejä mukaan, joita jokainen voi hyödyntää jollain tavalla. Itselleni kesäaamut ovat erityisen meditatiivisia ja voimaannuttavia. Aamut yleensä ympäri vuoden ovat mielestäni parhainta aikaa päivästä. Silloin kun muut vielä nukkuvat, ulkona on ihana rauha, oli sitten kesä tai talvi. Yhteyden ja ykseyden kokeminen ympäristöön onnistuu luonnollisesti. Mutta jos nyt puhutaan kesästä, aamu-uinnit ovat olleet itselleni kokemuksia, joissa sydän suorastaan pakahtuu onnesta ja kiitollisuudesta upeaa luontoa ja maailmankaikkeutta kohtaan. Kiitos <3.

Kokonaisvaltaisella rentoutushoidolla apua stressihormonien laskuun

Luontokokemusten ja meditoinnin lisäksi autonomista hermostoa voi rauhoittaa kokonaisvaltaisella rentoutushoidolla, jota teen energiahoitotekniikoin. Tässä hoidossa hoito aloitetaan pään rentoutuksella edeten koko kehon energialinkityksiin. Tuolloin hoidossa kehoa kosketellaan lempeästi, jotta energia saadaan jälleen virtaamaan vapaasti koko kehossa. Lisäksi hoitoon kuuluu energiakentän puhdistaminen sekä chakrojen puhdistaminen että energisointi mielen ja kehon tasapainon ja rauhan saavuttamiseksi. Hoito päättyy juuriemme vahvistamiseen ja kasvattamiseen syvälle Äiti Maahan eli maadoitukseen. Tätä hoitoa suosittelen erittäin lämpimästi jopa muutaman kerran sarjana viikon välein ennen lomaa, koska hoidossa päästään syvään rentoutumisen tilaan. Näin ylläpidetään ja vahvistetaan työkykyä, kun stressihormonit eivät valtaa kehoamme ja mieltämme. Ja jos on mahdollista ottaa hoitoa loman aikana, tämä tehostaa oivallisesti lomamoodiin pääsemistä.

Tämä kokonaisvaltainen rentoutushoito on itse asiassa aivan ihana kokonaisvaltaisen tasapainon säilyttämiseen ja hyvän olon ylläpitämiseen ympäri vuoden esimerkiksi kerran kuussa ns. ylläpitohoitona <3. Ja mikä parasta tämä hoito onnistuu yhtä hyvin etähoitona!

Hyvä mikroverenkierto terveyden perusedellytys

Autonomisen hermoston tasapainoon auttaa ehdottomasti lisäksi hyvä verenkierto meidän mikroverenkierrossamme. Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta, koska mikroverenkierron tehtävähän on huolehtia meidän aineenvaihdunnastamme, jotta pysyisimme terveinä. Perusaineenvaihdunnalla taas tarkoitetaan hapen ja ravinnon kulkeutumista soluillemme ja kuona-aineiden kulkeutumista soluista pois, mistä kokonaisuudesta mikroverenkierto siis huolehtii. Vaikka kyseessä on mikroverenkierto, se käsittää peräti 74 % meidän verenkierrostamme eli valtaosa verenkiertojärjestelmästämme on juuri tätä hyvinkin pienten verisuonten muodostaa verkostoa joka puolella kehoamme. Kun näin on, sillä on tarkoituksensa. Toimiva mikroverenkierto nimittäin edistää meidän terveenä pysymistä tai jos niitä sairauksia on, mikroverenkierron edistäminen saa kehomme korjaamaan itse itseään.

Miten mikroverenkierron edistäminen liittyy sitten lähestyvään lomaan?

Stressi ja istuminen ovat valitettavasti suurimpia ”pahiksia”, jotka häiritsevät meidän luonnollista ja tervettä mikroverenkiertoa. Siis juuri ne asiat, joiden parista useimmat juuri ennen lomaa erityisesti löytävät itsensä. Lohdutonta on myös tietää, että valitettavasti se liikuntakaan ei riitä poistamaan näiden haitallisia vaikutuksia täysin. Tähän kun lisätään vielä huono unen laatu ja ehkäpä vähän huonosti syöminen, niin mikroverenkierron heikkenemiseen vaikuttavia tekijöitä meillä onkin jo ihan reippaasti kasassa. Kun työstressi on korkeimmillaan, meillä on valitettavasti taipumus laiminlyödä itseämme monin tavoin vain selviytyäksemme jotenkin päivästä toiseen.

Mikä sitten avuksi mikroverenkierron toimivuuteen?

Tekemällä edellä mainittuihin asioihin korjausliikkeitä, autetaan kehoamme pysymään terveenä. Mutta näiden lisäksi on olemassa erittäin tehokas ja lempeä terapia, jonka tiede on tuonut meidän avuksemme. Se on fysikaalinen verisuoniterapia, jolla edistetään veren virtausta näissä meidän pienimmissä verisuonissa. Tämä terapia on aivan loistava apu jokaiseen kotiin aivan jokaiselle perheenjäsenelle jatkuvaan terveyden edistämiseen ja ylläpitämiseen. Lääkinnällisesti sertifioitu laite nimittäin tuo parhaimman hyödyn nimenomaan päivittäisessä kotikäytössä.

Fysikaalinen verisuoniterapia on todellakin lempeä terapiamuoto, jolla rauhoitetaan autonomista hermostoa ja edesautetaan terveenä pysymistä, kun meidän perusaineenvaihduntamme toimii, kuten sen kuuluukin toimia. Terapia sopii vauvasta vaariin ja myös niille kotieläimille. Hevosille on kehitetty terapiasta vielä oma hoitosettinsä. Hoito tapahtuu leväten hoitoalustalla kahdeksan (8) minuuttia aamuin illoin. Näin ihanan helppoa! Ja jos sitten on vielä jossain päin kehoa ongelma-alueita, näitä voidaan hoitaa omilla paikallishoitoyksiköillä. Lisäksi yöksi napsautetaan päälle uniohjelma varmistamaan, että yöllä kehossamme ja elimissämme tapahtuvat prosessit varmasti saavat riittävästi verta toimiakseen tehokkaasti.

Lempeään lomalle valmistautumiseen ja lomalle siirtymiseen voi siis vaikuttaa monellakin tavoin!

Mitä upeinta kesää!

Lämmöllä,

Leena

#loma #stressi #lomastressi #kiire #unettomuus #suorityskyvynparantaminen #palautuminen #kokonaisvaltainenrentoutus #energiahoito #fysikaalinenverisuoniterapia #mikroverenkierto

Jätä kommentti