kehon ja mielen tasapaino

Vapauta stressi kehostasi luonnollisesti

Kuten arvata saattaa, tässä kohdassa emme puhu tai käsittele sitä ’hyvää stressiä’, jota myös tarvitsemme elämässämme. Nyt keskitymme stressiin, joka tukkeuttaa kehomme energiankiertoa ja energia ei pääse virtaamaan meissä vapaasti. Meissä jokaisessa virtaa siis energiaa, joka pitää meidät ylipäätään elossa. Ilman tuota energiaa keho ei toimisi.

Aineenvaihdunta, solujen jakautuminen ja kaikki muut kehon toiminnot tarvitsevat energiaa, mutta esim. onnettomuudet, tunneperäiset traumat, kuona-aineiden kertyminen ja huonot elintavat ovat tekijöitä, jotka heikentävät ja tukkeuttavat energiankiertoa eri puolilla kehoa. Tukoksen kohtaan syntyy energiavajetta, joka alkaa oireilla fyysisessä kehossa. Periaatteessa kaikki sairaudet voidaan johtaa johonkin energeettiseen tukokseen, jonka syynä on hyvin usein tunnepuolen stressi. Kun tuo kehon häiriötila, syvällä oleva fysiologinen stressi, löydetään ja saadaan purettua, alkaa paraneminen.

Energiankierron avaamisessa ja tasapainottamisessa hoito tapahtuu ja vaikuttaa kehossa tiedostamattomalla mielen tasolla, jolloin tietoisella mielellä ei ole vaikutusta hoidon tehoon. Tämä tarkoittaa, että hoitoon ei tarvitse uskoa, jotta se voisi vaikuttaa. Hoidossa poistetaan kehosta erittäin syvällä hermostossa olevaa kroonista fysiologista stressiä ja jännitystä. Nämä ovat kertyneet  sinne
yleensä erilaisten traumaattisten elämänkokemusten ja pitkien stressijaksojen myötä. Kun tuon tyyppinen stressitila saadaan purettua hermostosta pois, keho rentoutuu hyvin syvällisellä tasolla ja paranemisprosessit aktivoituvat.

Tavoitteena on siis vapauttaa kehon omia resursseja toimimaan niin kuin niiden normaalisti kuuluisikin toimia, avata ja puhdistaa kehon energiankierto. Tällainen hoitotapa on yksi maailman turvallisimmista hoitomuodoista, joka sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Kun tulet hoitoon, alkuhaastattelussa kysymme sinulta oireet ja kartoitamme mahdolliset syyt oireisiin. Tämän jälkeen yleensä ensimmäinen hoitovaihe on energeettinen jäsenkorjaus eli kehon asentovirheiden mittaus ja korjaus. Tämä vaihe on tärkeä, jotta kehossa olevat syvien lihasten jännitykset saadaan purettua ja kehon epäsymmetrisyydet hoidettua, koska niistä voi aiheutua monia oireita. Tuki- ja liikuntaelinkipujen yksi suurimmista syistä onkin kehon virheasennot, tosin tämäkään ei ole syvin syy, vaan yksi oireen taso, jonka taustalta voi löytyä esimerkiksi juuri tunneperäisiä traumoja. Syvimpiin syihin päästään käsiksi mm. tunnekehon hoitotekniikoilla.

Energeettisen jäsenkorjauksen jälkeen saat hoitoa muilla tekniikoilla, riippuen tilanteestasi ja oireistasi. Kaikki hoitotekniikat pyrkivät kuitenkin purkamaan kehosta kroonista jännitystä ja stressitiloja, jolloin poistetaan tukoksia ja toisaalta myös energisoidaan heikkoja alueita. Stressin purkamisessa on useita eri tekniikoita, jotka riippuvat siitä, onko sinulla tiedossa oireiden taustalla olevat syyt, esimerkiksi jokin traumaattinen tapahtuma. Tuolloin hoito voidaan tehdä yhteistyössä sinun tietoisen mielen kanssa tai se voidaan tehdä myös pelkästään kehon ja sen alitajunnan kautta.

Viimeiseksi hoidamme kipua, mikäli sinulla on sitä hoidon lopussa. Tämä vaihe on viimeisenä, koska edelliset vaiheet, kuten asentovirheiden korjaaminen, on jo saattanut poistaa kivut ja erillistä kivunhoitoprotokollaa ei tarvitse tehdä.

Hoidon jälkeen saat tietää, mitä asentovirheitä löytyi ja miten ne korjautuivat. Joskus sitkeimmät asentovirheet voivat vaatia useampia hoitokertoja ja useimpien hoitotekniikoiden käyttöä, joista saat luonnollisesti tietoa. Annamme sinulle myös tietoa, mitä voit odottaa hoidon jälkeen. Luonnollisesti voit kertoa myös kaikista tuntemuksistasi hoidon aikana tai mahdollisesti mieleesi nousseet asiat, tapahtumat tai tunteet. Nämä johdattavat yleensä aina eteenpäin oireiden taustalla olevien syiden kartoittamisessa.

Kun tulet hoitoon, laita päälle rennot, kevyet vaatteet, joissa sinun on riittävän lämmin ja hyvä olla. Riittävä veden juominen ennen hoitoa tehostaa myös hoidon vaikutusta. Hoitaminen tapahtuu istuen, seisten tai hoitopöydällä maaten. Hoidon aikana käymme kehosi kokonaisvaltaisesti läpi. Hoidossa kehoasi ei pakoteta mihinkään asentoihin, sille ei tehdä mitään radikaaleja operaatioita eikä hoidossa käytetä mitään kemikaaleja. Kyseessä on siis hyvin luonnollinen ja lempeä, mutta samalla myös hyvin tehokas hoitomenetelmä.

Voit kurkata myös alla olevalta videolta, kuinka Elixirin tytöt Lotta Harala ja Tiina Myllymäki kävivät testaamassa tätä hoitoa I Love Me -messuilla.