Omega-3

omega-3 saa solusi toimimaan

Saatko sinä välttämätöntä omega-3 rasvahappoa riittävästi ravinnosta joka päivä? Nyt et tarvitse arpoa asiaa enempää, koska voit testata oman tilanteesi helposti kotona tehtävällä rasvahappotasa-painotestillä hintaan 117 e. Jos et käytä tällä hetkellä mitään omega-3 valmistetta, suosittelen ostamaan testin yhdessä tieteellisesti hyväksi todetun omega-3 valmisteen kanssa, jolloin paketin hinta on 159 e. Paketissa on kaksi (2) rasvahappotasapainotestiä sekä kahden kuukauden omega-3 valmisteet ja vielä lisäksi kaksi Omega-3 matkapakkausta. Kaksi testiä siksi, että neljän kuukauden omega-3 käytön jälkeen arvot kannattaa tarkistaa uudestaan, jolloin tiedät varmasti, miten tuote on vaikuttanut. Kysy lisää myös muista vaihtoehdoista!

Omega-3 on maailman tutkituin rasvahappo, koska se saa solumme toimimaan, kuten niiden kuulukin toimia. Solujen optimaalisella toiminnalla on taas oleellinen merkitys koko kehomme terveyteen. Koska kehomme ei tuota omega-3:a, tarvitsemme sitä joka päivä. Siksi ei ole ihme, että markkinoilta löytyy valtava määrä erilaisia omega-3 ravintolisiä. Se on myös yksi maailmaan eniten käytetyimmistä ravintolisistä. Tänään tiedämme, että kaikki omega-3 valmisteet eivät toimi soluissamme yhtä hyvin. Onko sinun solukalvoillasi riittävästi omega-3:a? Sen saat selville yksinkertaisella rasvahappotasapainotestillä. Jos tulokset poikkeavat viitearvoista, on hyvä aloittaa runsaasti polyfenoleja sisältävän laadukkaan omega-3 valmisteen käyttö ja tehdä uusinta testi neljän kuukauden kuluttua. Näin voit varmistaa, että solusi saavat tarvitsemansa määrän omega-3, millä on suuri vaikutus solujesi toimintaan ja sinun terveyteesi.

Vaikka omega-3 ravintolisää käytetään hyvin yleisesti, tutkimustulosten mukaan jopa 95 %:lla ihmisistä ei saa tarpeeksi omega-3 rasvahappoa. Tämä on häkellyttävää. Ja vieläkin häkellyttävämpää, etteivät edes tällä hetkellä omega-3 valmistetta käyttävät! Tämä on todella huono uutinen, joka on saatu selville analysoimalla yli puoli miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa rasvahappojen verikoetestillä. Hyvä uutinen sen sijaan on, että oman tilanteensa voi helposti jokainen saada selville kotona tehtävällä rasvahappotasapainotestillä. Testissä otetaan sormenpäästä muutama tippa verta, joka lähetetään analysoitavaksi anonyymisti Vitas laboratorioon Osloon. Testituloksen saat lukea omalla testikoodillasi verkkosivuilta, mutta palveluihini kuuluu sen analysointi sinulle henkilökohtaisesti yhdessä sairaanhoitajan kanssa. Testissä saat tietää 11 rasvahapon tilanteen sekä mikä on sinun omega-6/3 rasvahappotasapainosi, jolla on todettu olevan suuri merkitys mm. matala-asteisen tulehduksen syntyyn. Testi voidaan tehdä ihan kaikille ikään katsomatta, ja mikä mahtavaa, sinun ei tarvitse mennä laboratorioon, vaan sen voit tehdä itse kotona. 

Rasvahappotasapainotestin voit hankkia erikseen, mutta sen voit ostaa myös yhdessä erittäin toimivaksi todetun omega-3 valmisteen kanssa, jolloin saat kaksi testiä huomattavasti edullisemmin. Ensimmäinen testi tehdään ennen tuotteen käytön aloittamista ja toinen neljän kuukauden kuluttua omega-3 valmisteen käytön aloittamisesta, jolloin kaikki punasolusi ovat ehtineet uusiutua. Näin saat tietää, miten valmiste toimii kehossasi ja tarvitseeko annostusmäärää tarkistaa ylös- tai alaspäin. Jos omega-6/3 rasvahappotasapainosi on 3:1 tai alle sen, voit onnitella itseäsi! Et tarvitse omega-3 lisäravinnetta, joten saat ostamastasi paketista rahat takaisin. Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota yhteyttä, niin kerron asiasta erittäin mielelläni.

Luonnollisesti voit myös varata ajan ilmaiseen hyvinvointikartoitukseen.

 

ALKAISIKO MATKASI KOHTI TERVEYTTÄ JA TASAPAINOA OMEGA-3:STA, JOLLA VARMISTAT SOLUJESI TOIMINNAN?  

Millainen on hyvä omega-3 valmiste?

Omega-3 valmisteissa on paljon eroja ja siksi toimivan valmisteen löytäminen voi olla haasteellista, ellei ole perehtynyt mm. tutkimustuloksiin. Nämä osoittavat, että toimiva omega-3 valmiste sisältää seuraavat ominaisuudet:

  • Kalaöljy on korkealaatuista ja se on peräisin lyhytikäisistä pienistä avomeren villeistä kaloista kuten sardiineista ja sardilleista eli kokonaisista jalostamattomista kaloista.
  • Kalaöljyn tulee olla puhdasta eli se on puhdistettu ympäristösaasteista, raskasmetalleista ja muista myrkyistä.
  • Kalaöljy sisältää korkeat määrät EPA:a ja DHA:ta.
  • Tuotteessa on runsaasti omega-9 rasvahappoa ja erittäin korkea antioksidanttipitoisuus, joka suojaa herkkää kalaöljyä itse tuotteessa, mutta myös elimistössäsi aina omega-3:n imeytymiseen asti soluihisi. Tämän varmistaa tuotteessa oleva erityinen, kylmäpuristettu, varhaisen sadon ekstra-neitsytoliiviöljy, jossa on erityisen korkea polyfenolipitoisuus.
  • Valmistetta otetaan painokilojen mukaan, jolloin kehosi saa riittävästi omega-3:a, mutta ei liikaa.

Tällainen ainutlaatuinen yhdistelmä löytyy BalanceOil+ tuotteesta, josta tässä lyhyt esittelyvideo.

Miksi omega-3 on niin tärkeä?

Solu on elämän perusyksikkö eli ilman solua ei ole elämää. Solut ovat meidän ”legopalikoitamme”. Kaikki kehossamme rakentuu soluista kuten kudokset, elimet ja elimistö. Oletko muuten koskaan ajatellut, että sinä myös todella uusiudut koko ajan? Tässä muutamia lukuja kehoosi liittyen:

Vaikka sinun 100 miljoonaa soluasi kuolee joka minuutti,

suolistosi solut uusiutuvat kolmessa (3) päivässä,

ihosolusi 28 päivässä,

punasolusi 120 päivässä,

maksasolusi 500 päivässä,

luustosi 10 vuodessa ja toisaalta

valkosolusi uusiutuvat jopa muutamassa tunnissa.

Tässä uusiutumisprosessissa meistä tulee tietysti sitä vahvempia, mitä terveempiä ja toimivimpia solumme ovat, ja siihen me itse voimme vaikuttaa. Lohdullista eikö vain? Kun solut saavat tarvitsemansa aineet (ravinto ja happi), ne pystyvät tuottamaan kaiken, mitä kehomme tarvitsee. Aika vanhaksi täytyi itsekin elää, jotta ymmärsi, miten voin varmistaa, että soluni pystyvät todella hyödyntämään kaiken sen ravinnon ja hapen, joita tarjoilen niille – joka ainoa hetki. Ja toiseksi, miten huolehdin, että solujeni aineenvaihduntaprosessissa syntyvät kuona-aineet, kuten hiilidioksidi, saadaan poistumaan kehostani – joka ainoa hetki.

Minä olin osannut huolehtia tästä kaikesta varsin huonosti, ihan vaan noin puoli vuosisataa, koska en ollut ymmärtänyt kiinnittää asiaan huomiota. Tämä siitäkin huolimatta, että suurimmaksi osaksi elämääni olin yrittänyt tarjota soluilleni terveellisiä rakennusaineita.

Kun puhumme solusta, on hyvä ymmärtää, miten
terve ja epäterve solu toimivat. Nämä ovat havainnollistettu alla olevassa kuvassa.

Terveen solun solukalvo on läpäisevä (pehmeä ja joustava), jolloin ravintoaineet ja happi pääsevät itse solun sisään ja toisaalta aineenvaihduntatuotteet pääsevät solusta ulos helposti.  Millainen tämä solukalvosi on, siihen vaikuttaa oleellisesti, millaisia rasvoja syöt eli millaisia rasvahappoja soluillesi tarjoilet, ja erityisesti millainen on solujesi omega-6 ja omega-3 rasvahappojen suhde. Molempia tarvitaan ja molempia meidän kaikkien tulee saada ravinnosta, koska keho ei tuota niitä itse.

Tänä päivänä meillä on harvoin puute omega-6 rasvahaposta. Sitä saamme oikeastaan jopa yllin kyllin syömästämme ruuasta ja mm. erilaisista kasviöljyistä. Näin siksi, että elintarviketeollisuus lisää omega-6 rasvahappoa usein tuotteisiin, koska se on hyvä ja varsin edullinen säilöntäaine. Sen sijaan omega-3:esta meillä on usein puute, koska parhaiten sitä saamme pääsääntöisesti meren elävistä esimerkiksi kalanrasvoista tai merilevästä. Jotta päivittäinen omega-3 tarpeesi tulisi tyydytettyä, sinun tulisi syödä luomukalaa noin 100-150 g joka päivä ja mielellään niin, että kala ei ole kypsennetty, jolloin siinä on tallella arvokkaat omega-3 rasvahapot.


Tutkimusten mukaan meidän tulisi saada omega-6 ja omega-3 rasvahappoja suhteessa 3:1. Alun perin ihmisen geneettisessä perimässä tämä suhdeluku on ollut 1:1 eli mitä lähemmäksi täydellistä tasapainoa näiden suhteen päästään, sitä läpäisevämpi  solusi solukalvo on ja sitä paremmin solusi toimii terveen solun tavoin. Eli huolehditaan ensin solun suojakalvo kuntoon, jotta syömäsi ravinto pääsee imeytymään soluusi niin kuin sen kuuluukin. Näin yksinkertaista!

Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä tai voit myös varata tästä ajan ilmaiseen hyvinvointikartoitukseen. Olisiko tämä sinun ensimmäinen askeleesi kohti terveyttä ja tasapainoa? 

Asiakaskokemus

Olin käyttänyt kalaöljyä, mutta testi osoitti, että en ole lähelläkään rasvahappotasapainoa ja että minulla on riski sairastua mm. sydän- ja verisuonitauteihin, aivohalvaukseen ja masennukseen. Solukalvot olivat ”kovat”, jolloin ravinto ei imeytynyt eikä kuona-aineet päässeet solusta pois. Aloitin Balance-öljyn käytön ja neljän kuukauden jälkeen kaikki arvoni olivat viitearvoissa ja nivelrikkokivut kadonneet! Sahramiuute toi minulle takaisin yöunet ja kun lisäsin ruokavaliooni vielä hyvän kuidun, ruusufinnini parantui. Olen niin onnellinen! Sairaanhoitajana olin pitkään ravintolisiä vastaan, en enää, nyt voin hyvin joka päivä ja olen niin energinen – ilman mitään lääkityksiä! Merja 59 v.