Testauksessa saat selville kehosi omega 6:3 tasapainon. Tämä kotona tehtävä kuivaverikoe otetaan sormenpäästä ja se voidaan tehdä missä ja milloin vain. Tulokset analysoi riippumaton Vitas*-laboratorio. Saat selville anonyymisti 11 rasvahapon** pitoisuuden veressä 98 prosentin varmuudella. Näet tulokset noin 20 päivän kuluttua sivustossa zinzinotest.com. Testissä selvitetään mm. omega-6:3-tasapaino, omega-3-pitoisuus, rasvahappojen suojausprofiili ja paljon muuta. Kun veren rasvahappoprofiilia on tutkittu, on havaittu, että tämä profiili vaikuttaa terveydentilaan oleellisesti. Oikealla rasvahappotasapainolla ehkäiset matala-asteisen tulehduksen syntyä ja siten parantumattomien sairauksien syntyä. Rasvahappotasapainon merkityksestä on kerrottu enemmän solujen hyvinvoinnissa.
Rasvahappotasapainolla on oleellinen merkitys siihen, miten mm. ravintoaineet imeytyvät soluhin ja miten kuona-aineet pääsevät soluista pois. Kun tiedetään kehon rasvahappotasapaino, voidaan oikeat korjaavat toimenpiteet tehdä helposti ja testata arvot uudelleen 120 päivän kuluttua, jolloin nähdään tehtyjen korjaustoimien vaikutus.
Miksi rasvahappoprofiili voi olla epätasapainossa? Siksi, että nykyään syödään täysin eri tavalla kuin esimerkiksi 1950-luvulla, jolloin ruokamme käytännössä oli luomua ja mm. pikaruokaravintoloita ei ollut. Mutta vaikka valmistaisit ruokasi itse, ruoka-aineiden ravintoarvot eivät välttämättä ole enää samaa luokkaa kuin ennen. Liha on peräisin lähinnä rehulla syötetyistä eläimistä, jotka eivät syö ruohoa avoimilla laitumilla. Lohen kaltaisia kaloja viljellään suljetuissa altaissa. Niille annetaan kalanrehua valtamerien levien sijasta. Mm. tällaiset asiat vaikuttavat merkittävästi ruoan ravintoarvoihin ja siten myös soluihimme, kudoksiimme ja elimistöömme.
*Vitas on GMP-sertifioitu kemiallisia analyyseja tekevä sopimuslaboratorio, jolla on 20 vuoden kokemus laadukkaista kromatografia-analyyseistä, jotka perustuvat uusimpaan osaamiseen ja teknologiaan. **11 rasvahappoa: Palmitiinihappo (PA), steariinihappo (SA), oleiinihappo (OA), linoleenihappo (LA), alfalinoleenihappo (ALA), gammalinoleenihappo (GLA), dihomogammalinoleenihappo (DHGLA), arakidonihappo (AA), eikosapentaeenihappo (EPA), dokosapentaeenihappo (DPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA).